Limete
piše: Eva Lunc
5piše: Eva Lunc
5O: Najverjetneje kupujete oziroma stiskate nezrele limete. Če so limete zelo zelene, so nezrele, zrele so šele, ko so zelo svetlo zelene ali začnejo rumeneti, odvisno od sorte, in takrat so tudi najbolj sočne. Preden zrel sadež iztisnete, poskrbite, da bo ogret na sobno temperaturo. Z dlanjo ga povaljajte po delovni površini, da se koža zmehča, nato ga iztisnite s stiskalnikom za agrume – in videli boste, koliko soka premore zrela limeta!
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.