Sestavine

  • 1 piščanec

Priprava

1.

Z ostrim nožem zarežemo med bedro in trup piščanca ter odstranimo obe nogi.

2.

Izvlečemo zgib peruti ter zarežemo skozi kožo in meso, ki zgib prekrivata. Z zgiba potegnemo kožo in meso ter zarežemo v kost pri zgibu.

3.

Previdno zarežemo po obeh straneh prsne kosti in prsi odstranimo, pri tem pa skušamo rezati čim bliže kostem. Ko pridemo do prsne kosti, pogumno zarežemo.

4.

Obrežemo prsi in odstranimo košček prsne kosti, ki je še pritrjen.

Nakup in priprava piščancev

Piščanec je res povsem vsakdanja sestavina, a pomembno je, da uporabimo najboljše, kar jih lahko najdemo, kajti razlika je res velika. Kakovost sestavin je ključni dejavnik, ki vpliva na okus jedi. Ta kos piščanca se imenuje supreme, kar pomeni, da imajo piščančje prsi kožo in perutno kost, ki se še vedno drži prsi. Če piščanca nočemo razrezati sami, lahko za to poprosimo prijaznega mesarja, če pa res ne gre drugače, lahko uporabimo že razkosane piščančje prsi s kožo in brez kosti.

40