Kako pripravimo piščančje prsi s perutnimi kostmi (supreme)
Kako pripravimo piščančje prsi s perutnimi kostmi (supreme)
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- 1 piščanec
Priprava
Z ostrim nožem zarežemo med bedro in trup piščanca ter odstranimo obe nogi.
Izvlečemo zgib peruti ter zarežemo skozi kožo in meso, ki zgib prekrivata. Z zgiba potegnemo kožo in meso ter zarežemo v kost pri zgibu.
Previdno zarežemo po obeh straneh prsne kosti in prsi odstranimo, pri tem pa skušamo rezati čim bliže kostem. Ko pridemo do prsne kosti, pogumno zarežemo.
Obrežemo prsi in odstranimo košček prsne kosti, ki je še pritrjen.
Nakup in priprava piščancev
Piščanec je res povsem vsakdanja sestavina, a pomembno je, da uporabimo najboljše, kar jih lahko najdemo, kajti razlika je res velika. Kakovost sestavin je ključni dejavnik, ki vpliva na okus jedi. Ta kos piščanca se imenuje supreme, kar pomeni, da imajo piščančje prsi kožo in perutno kost, ki se še vedno drži prsi. Če piščanca nočemo razrezati sami, lahko za to poprosimo prijaznega mesarja, če pa res ne gre drugače, lahko uporabimo že razkosane piščančje prsi s kožo in brez kosti.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.