Okusi praznikov Archives - Dober Tek

Okusi praznikov (44)

Huda sarma – dobra karma

Brez nekaterih stvari si težko predstavljamo začetek novega leta.

Preberi več

Štefka – lažna praznična zajklja

Pečenka iz sesekljanega mesa, ki jo poznamo pod različnimi imeni, je klasika dunajske kuhinje in silvestrsko obložene mize.

Preberi več

Tatarski biftek – večna silvestrska klasika

Za silvestrovo, marsikje pa tudi za božič in druge praznike, se na mizi pogosto pojavi posebno čislana delikatesa.

Preberi več

Koktajli: 10 receptov

Zabave imamo radi tudi zaradi koktajlov. Med našimi recepti za koktajle boste našli veliko zamisli za odrasle, nekaj pa je tudi brezalkoholnih, ki ...

Preberi več

Potica – nasveti za uspešno peko

Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša ...

Preberi več

Vinski mehurčki: od suhih do sladkih

Česa si želite, ko odprete steklenico penečega vina? Naj bo to lahkotno suho in prijetno sveže ali sladko in nekoliko težje? ...

Preberi več

Pečenka: osnove

Pečenka je, zelo preprosto, večji kos mesa, ki ga pripravimo tako, da ga spečemo. Glede na najljubšo vrsto in okus ter preference, ali ...

Preberi več

Koktajli iz domačega bara

Razširite svoja obzorja in se pozabavajte s koktajli za veselo družbo. Ne tako, da bi vas zjutraj bolela glava, temveč tako, da odkrijete ...

Preberi več

Praznični ostanki tečejo drugi krog: Okusno, praktično in brez odpadkov

Prazniki z obilo dobrot pogosto prinesejo tudi obilo ostankov, ki jih ne znamo vedno uporabiti. Kako se lahko ostankom izognemo in kako jih ...

Preberi več

Božične šnite pandoro s kavo in maskarponejem

Popoln primer, kako lahko iz na videz neuporabnih ostankov ustvarimo simpatičen obrok, ki je hkrati preprost in hiter za pripravo.

Poglej recept

NAGRADNI NATEČAJ: Ustvarjajte in delite praznični čar!

Čas, ko domove napolnijo toplina, veselje in ustvarjalnost, je naposled tu. Da bo letošnji božič bil še bolj poseben, Fala Slonček razpisuje nagradni ...

Preberi več
0