Okusi praznikov (44)
Huda sarma – dobra karma
Brez nekaterih stvari si težko predstavljamo začetek novega leta.
Preberi večŠtefka – lažna praznična zajklja
Pečenka iz sesekljanega mesa, ki jo poznamo pod različnimi imeni, je klasika dunajske kuhinje in silvestrsko obložene mize.
Preberi večTatarski biftek – večna silvestrska klasika
Za silvestrovo, marsikje pa tudi za božič in druge praznike, se na mizi pogosto pojavi posebno čislana delikatesa.
Preberi večKoktajli: 10 receptov
Zabave imamo radi tudi zaradi koktajlov. Med našimi recepti za koktajle boste našli veliko zamisli za odrasle, nekaj pa je tudi brezalkoholnih, ki ...
Preberi večPotica – nasveti za uspešno peko
Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in ob velikonočnem zajtrku. Tu so nasveti za uspešno peko, da bo tudi vaša ...
Preberi večVinski mehurčki: od suhih do sladkih
Česa si želite, ko odprete steklenico penečega vina? Naj bo to lahkotno suho in prijetno sveže ali sladko in nekoliko težje? ...
Preberi večPečenka: osnove
Pečenka je, zelo preprosto, večji kos mesa, ki ga pripravimo tako, da ga spečemo. Glede na najljubšo vrsto in okus ter preference, ali ...
Preberi večKoktajli iz domačega bara
Razširite svoja obzorja in se pozabavajte s koktajli za veselo družbo. Ne tako, da bi vas zjutraj bolela glava, temveč tako, da odkrijete ...
Preberi večPraznični ostanki tečejo drugi krog: Okusno, praktično in brez odpadkov
Prazniki z obilo dobrot pogosto prinesejo tudi obilo ostankov, ki jih ne znamo vedno uporabiti. Kako se lahko ostankom izognemo in kako jih ...
Preberi večBožične šnite pandoro s kavo in maskarponejem
Popoln primer, kako lahko iz na videz neuporabnih ostankov ustvarimo simpatičen obrok, ki je hkrati preprost in hiter za pripravo.
Poglej receptNAGRADNI NATEČAJ: Ustvarjajte in delite praznični čar!
Čas, ko domove napolnijo toplina, veselje in ustvarjalnost, je naposled tu. Da bo letošnji božič bil še bolj poseben, Fala Slonček razpisuje nagradni ...
Preberi več