BBQ »low&slow« je tudi pri nas vse bolj priljubljen način priprave različnih jedi višje kakovosti.
Lotite se ga na pravilen način in ob njem uživajte v najboljši družbi.
Največje BBQ prvenstvo na svetu
American Royal World Series of Barbecue se imenuje največje prvenstvo BBQ na svetu. V Kansas Cityju ga prirejajo že več kot 110 let ...
Preberi večUmetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.
Preberi večBBQ – kako začeti s počasno peko
V naših krajih je žar priljubljen že od nekdaj, a ga od nekdaj pripravljamo na svoj način. Poskusimo nekaj novega!
Preberi večŠest korakov BBQ – kaj moramo delati prav
Pred več kot 20 leti, ko sem prižgal svoj prvi ogenj za BBQ, sem imel za sabo dve ali tri prebrane knjige in ...
Preberi večPravi BBQ – je res tako preprosto?
Zakaj BBQ, zakaj low&slow – katere so prednosti, kakšen je okus, kakšna je tekstura mesa ...
Preberi večGoveja bržola »prime rib«
Specialiteta, ki je lahko glavna zvezda vsake boljše pojedine.
Poglej receptRebrca z brusničnim rubom, jabolčno glazuro in pistacijo
Imeniten recept za slastna rebrca.
Poglej receptLežerno, počasi in pri nizki temperaturi
Med prazniki čas teče počasi. Na ta način se lotimo tudi pripravljanja dobrot.
Preberi večRačje prsi na način »reverse sear«
Račje prsi so premalokrat na naših jedilnikih. Svojo pojedino lahko popestrite z odličnim receptom, ki račje prsi popelje na raven dobrega steaka ali ...
Poglej recept