Pečena klobasa z jabolki in gorčico
Jed s klobaso bo malce bolj sveža, če ji bomo dodali jabolko
Pečena klobasa z jabolki in gorčico
Jed s klobaso bo malce bolj sveža, če ji bomo dodali jabolko
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2020
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 450 g krompirja
- 30 g masla
- oljčno olje za cvrenje
- 2 sočni kiselkasti jabolki
- 4 sveže klobase (npr. pečenice)
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 3 vejice timijana
- sol in poper
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike koščke. V večji kozici zavremo vodo, jo solimo in v njej 4 minute kuhamo krompir. Nato ga odcedimo in pustimo v cedilu, da vlaga izpari.
Jabolkom izrežemo peščišče in jih narežemo na krhlje. V večji ponvi ali težki nepregorni posodi pri zmerni temperaturi segrejemo polovico masla in žlico oljčnega olja. Dodamo jabolčne krhlje in jih po vsaki strani pražimo 5 minut oziroma toliko časa, da postanejo zlato rjavi in začnejo karamelizirati. Tedaj jih s penovko poberemo ven in damo na krožnik.
Klobaso narežemo na koščke, timijan osmukamo. V isti ponvi oziroma posodi pri zmerni temperaturi segrejemo preostalo maslo in kanček oljčnega olja, nato pa nanju stresemo krompir in klobaso. Pražimo ju 10 do 15 minut in občasno premešamo, da se hrustljavo, zlato rjavo zapečeta. Solimo in popramo po okusu, vmešamo gorčico in jabolka, nazadnje pa potresemo z lističi timijana. Postrežemo s solato iz vodne kreše.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.