SPARovno vitalno kosilo - Dober Tek

Ko se v vročih mesecih tudi naši možgani odpravijo na počitnice, nam prija, da nekdo za nas naniza šopek receptov za odlične poletno obarvane jedi, pripravljene iz kakovostnih in ugodnih sestavin. Pripravili smo vam izbor receptov za lažja, a polnovredna kosila. Pripravite jih na enostaven način in s sestavinami, ki jih dobite v Sparu po ugodnih cenah.

Rižota z bučkami in piščancem

Rižota je ena glavnih specialitet italijanske kuhinje. Priljubljene so tako mesne in ribje kot zelenjavne rižote.

Poglej recept

Solata z ajdo in rdečo peso

Rdeča pesa je v kuhinji vsestransko uporabna. Lahko jo jemo surovo, kuhano, kot samostojno jed ali prikuho k številnim različnim jedem.

Poglej recept

Lazanja z mesom in blitvo

Lazanja je sočna specialiteta in ena najbolj priljubljenih jedi italijanske kuhinje. Pripravimo jo lahko z različnimi nadevi.

Poglej recept

Juha z mlado čebulo

Mlada čebula je zelenjava, ki jo gojimo skozi vse leto in jo uporabljamo za popestritev jedi ali v solati.

Poglej recept

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik. ...

Poglej recept

Takos z natrgano svinjino

Nacufana, natrgana ali nacefrana svinjina je v naših krajih razmeroma nov pojav. Največkrat je na voljo v lokalih, specializiranih za burgerje.

Poglej recept

Zelenjavne spirale

Kuhinje sveta poznajo najrazličnejše vrste nabodal. Od mesnih in ribjih do zelenjavnih in mešanih. Posebna vrsta nabodala je spirala.

Poglej recept

Puranja enolončnica s stročjim fižolom

Puranje meso je zelo priljubljena izbira, saj je hitro pripravljeno. Vsebuje izjemno malo maščob, zato pa več proteinov in drugih pomembnih hranil.

Poglej recept

Bageta s sirom in česnom

Česen je nepogrešljiva sestavina v vsaki kuhinji. Z njim začinimo in oplemenitimo okus različnih jedi, dodamo ga v solate, zlasti zeleno listnato, uživamo ...

Poglej recept

Mesne kroglice s krompirjem

Mesne kroglice so priljubljena jed v številnih kuhinjah Azije, Evrope in Amerike.

Poglej recept

Nasekljajte česen kot profesionalec

Za pripravo številnih jedi uporabimo česen, ki doda aromo in okrepi okus. Po navadi ga nasekljamo ali stisnemo s stiskalnikom, redko uporabimo cele ...

Preberi več

Špageti z bučkami in panceto

Špageti sodijo med najbolj priljubljene testenine. Modro je upoštevati nekaj pravil, da bodo karseda teknili. Osnovno pravilo veli, da se špagete (enako velja ...

Poglej recept

Pomaka iz jajčevcev

Jajčevci so v kuhinji vsestransko uporabni. Uporabljamo jih podobno kot bučke.

Poglej recept

Špinačna kremna juha

Špinača je zelenjava, ki jo lahko pripravimo na več načinov. Denimo za pripravo solat, lahko jo dušimo ali kuhamo, a ne preveč, saj ...

Poglej recept

Ajda, poganka, ki nas je rešila pred lakoto

Ena od številnih rešitev za popestritev jedilnika je preprosta, zdrava, vsestransko uporabna in poceni: ajda.

Preberi več

Pilav – riž s piščancem in zelenjavo

Pilav je orientalska različica rižote, najpogosteje z mesom.

Poglej recept

Pečena piščančja stegna z oljkami in limono

Oljka je plod istoimenskega drevesa. Prevzeto iz italijanščine oljki pravimo tudi oliva, ampak v Istri, kjer ti plodovi najbolj uspevajo, mu pravijo oljka. ...

Poglej recept

Čips iz bučk s cacikijem

Caciki je slana omaka oziroma pomaka, narejena iz naribanih kumar, jogurta, oljčnega olja, limonovega soka ali kisa in česna, začinjena s koprom, včasih ...

Poglej recept

Porova rižota

Por je sorodnik česna, drobnjaka in čebule, ampak med vsemi naštetimi najmilejšega okusa. Nekateri bi rekli, da tudi najbolj plemenitega, ampak o okusih ...

Poglej recept

Pečeno korenje s pestom iz korenčka in bazilike

Korenje je ena najstarejših gojenih vrtnin na svetu. Botaniki domnevajo, da izvira iz Irana, kjer so ga sprva gojili predvsem zaradi aromatičnega zelenja. ...

Poglej recept