
Sestavine
- 4 okrogli kruhki pita
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- 2 žlici zatarja (glej opombo)
Preberite tudi

Kuhanje v škrniclju: nežna tehnika, ki da veliko okusa
Kuhanje v škrniclju iz peki papirja je preprosta, a izjemno učinkovita (in zdrava) tehnika kuhanja.

Najbolj rahla omleta: koraki do popolne omlete
Prava omleta je rahla in puhasta, ne pa kompaktna kot palačinka. Z nekaj triki lahko postanete mojstri omlet.

Čebulni olupki: Zaklad v kuhinji, ki ga večina še vedno meče proč
Odštevamo do velike noči! Za naravno barvanje pirhov začnite že danes zbirati čebulne olupke – zbrali smo recepte, kjer porabite res veliko čebule.
Sestavine
- 4 okrogli kruhki pita
- 4 žlice oljčnega olja
- sol
- 2 žlici zatarja (glej opombo)
Postopek
Pečico segrejemo na 110 °C. 2 kruhka položimo enega vrh drugega na desko za rezanje in ju z nazobčanim nožem narežemo na četrtine, te pa spet razpolovimo, tako da dobimo 16 trikotnikov. Enako naredimo s preostalima kruhkoma.
V skledici zmešamo olje, malo soli in zatar. S čopičem ali s prsti kruhke po obeh straneh namažemo z začinjenim oljem in jih položimo na pekač. Pečemo jih 30 do 40 minut, da zahrustajo.
Nasvet
Priporočamo, da kruhke z zatarjem pomakate v bučkino pomako s tahinijem.
Zraven pa lahko postrežete še:
Zatar
Zatar (za’atar) je bližnjevzhodna začimbna mešanica, ki ima veliko regionalnih različic. Včasih pride do zmešnjave, ker se enako ime uporablja tudi za zelišče, a v receptih praviloma pomeni začimbno mešanico. Dobi se v specializiranih prodajalnah, lahko pa ga pripravimo tudi sami: v suhi ponvici rahlo popražimo 2 žlici semen kumina (orientalske kumine), da zadišijo, nato jih v možnarju zdrobimo v fin prah in zmešamo z 2 žlicama sezamovih semen, 2 žlicama suhega origana, 2 žlicama sumaka in 2 žličkama soli. V dobro zaprtem kozarcu se obdrži do 1 mesec.