Sestavine

  • 400 g svežih svinjskih klobas
  • 2 žlici čebulne marmelade
  • 1 žlička polnozrnate gorčice
  • 1 žlička sesekljanega timijana
  • 275 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 1⁄2 žličke makovih semen

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Klobasno meso iztisnemo iz ovoja v skledo in ga zmešamo s čebulno marmelado, gorčico in timijanom.

2.

Testo razvijemo in razvaljamo, da daljša stranica meri 43 cm. Vzdolž sredine testa razporedimo klobasno meso. Na eni strani ob daljši stranici testo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Testo ovijemo okrog mesa in robove zatesnimo z vilicami, nato pa zvitek narežemo na 8 delov. Premažemo jih s še malo razžvrkljanega jajca in posujemo z makom. Zvitke prenesemo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 25 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Čebulna marmelada

Recept za čebulno marmelado najdete tukaj.

2