
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 1 liter vaniljevega sladoleda
- rastlinsko olje za modele
- 175 g ingverjevih keksov
- 75 g stopljenega masla
- 3 koščki vloženega ingverja in še malo sirupa iz kozarca (glej spodaj)
- kandiran ingver za okras
Postopek
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika in ga pustimo 10 minut, da se zmehča. Osem modelčkov s prostornino 1,5 dl, primernih za zamrzovanje, tanko premažemo z oljem, obložimo z nekaj kosi prozorne kuhinjske folije in jo zgladimo, da na ledenkah ne bo gub, ko jih bomo zvrnili ven.
Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine, dodamo stopljeno maslo in spet na hitro zmeljemo.
Sladoled damo v veliko skledo ter vmešamo drobno nariban vloženi ingver in 2 žlici sirupa. Mešanico razdelimo v modelčke, tako da na vrhu ostane 0,5 cm prostora.
Po sladoledu do roba modelčkov potresemo plast piškotnih drobtin in jih zgladimo ter pritisnemo s hrbtno stranjo žlice.
Modelčke pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ledenke zamrznemo
(približno 3 ure bo trajalo, da se strdijo). Preden jih postrežemo, jih zvrnemo iz
modelčkov, okrasimo z nekaj koščki kandiranega ingverja in po želji pokapamo s
še malo sirupa iz kozarca z vloženim ingverjem.
Ingver v sirupu
Za pripravo te fine sladice vam bo prišel prav tudi vsestranski recept za vloženi ingver v sirupu.