
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Česnova pica s paradižnikom in mocarelo
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper
Preberite tudi

Kako hitro olupiti pirhe? Ocenjujemo uspešnost tehnik lupljenja
Odkrijte hitre in preproste trike, kako enostavno in hitro olupiti trdo kuhana jajca. Se strinjate z našo oceno uspešnosti?

Kako dolgo so užitna trdo kuhana jajca?
Čeprav ste ponosni na vaše lepo pobarvane pirhe, ki krasijo mizo, nikar ne tvegajte. Kako dolgo lahko pirhe hranite na mizi in kdaj jih je bolje ne pojesti?

Ohlajanje kruha
V: V receptih za kruh včasih zasledim, da je treba kruh preložiti na kuhinjsko mrežico, da se tam ohladi. Verjetno za to obstaja dober razlog – ali pa lahko kruh pustim, da se ohladi kar na pekaču?
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 šalotka
- 2 žlici belega balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- pest manjših paradižnikov, lahko češnjevcev (lepa je kombinacija rdečih in rumenih)
- 1 krogla bivolje mocarele
- 10 bazilikinih listov
- 10 blagih drobnih črnih oliv
- sol
- poper
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Šalotko narežemo na polmesece, česen na tanke rezinice, paradižnike na polovice ali četrtine (odvisno od velikosti), mocarelo odcedimo.
Šalotko zmešamo z 1 žlico balzamičnega kisa in ščepom soli ter pustimo, da se marinira, medtem spečemo pici po eni strani.
Pečeno stran vsake pice pokapamo z 1 žlico oljčnega olja, nato ju obložimo z rezinicami česna, solimo, popramo in pici hrustljavo spečemo še po drugi strani.
Pici vzamemo z žara in ju obložimo s paradižnikom, natrgano mocarelo, baziliko in olivami ter pokapljamo s preostalim oljčnim oljem in kisom. Šalotko odcedimo in jo posujemo po picah. Solimo, popramo in postrežemo.