Sestavine

  • maslo ali olje za pekač
  • 50 g moke
  • 3 žlice koruznega škroba
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 175 g sladkorja

nadev

  • 300 g mandarininih krhljev iz kompota (odcejenih)
  • 200 g puste pasirane skute
  • sladkor v prahu za posipanje

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva okrogla pekača s premerom 20 cm pomastimo in obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo moko, škrob in pecilni prašek.

2.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Z električnim mešalnikom beljake stepemo v trd sneg, ki mu na koncu primešamo sladkor. Na kratko stepemo rumenjake in jih vmešamo v sneg. S plastično lopatico jajčni mešanici primešamo še suhe sestavine. Testo razdelimo v pekača in ga na vrhu poravnamo. Pečemo 18 do 20 minut, dokler se ne dvigne in zlato rumeno obarva, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist. Biskvitna oblata pustimo, da se 10 minut hladita v pekačih, nato ju previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladita.

3.

Zmešamo mandarinine krhlje in skuto. Z biskvita odluščimo papir za peko, na prvi oblat naložimo nadev, ga prekrijemo z drugim oblatom in po vrhu narahlo potresemo s sladkorjem v prahu. Kolač je najboljši isti dan, ko ga naredimo.

3