Avokadov namaz na krekerjih s klementinami
Avokadov namaz na krekerjih s klementinami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2015
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 2 zrela avokada
- 2 žlici limonovega soka
- 1 strok česna
- ½ skodelice vode
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 6 velikih listov sveže bazilike
- himalajska sol (po želji)
- mleti poper (po želji)
- presni krekerji (po receptu ali kupljeni)
- krhlji klementin
Priprava
Indijske oreščke namočimo čez noč, nato jih dobro operemo in odcedimo.
Avokado olupimo in mu odstranimo koščico. Vse sestavine, razen dveh listov bazilike, ki jih prihranimo, damo v električni mešalnik in zmeljemo, da nastane gladka zmes. Prihranjena lista bazilike drobno narežemo in vmešamo v namaz.
Namažemo na krekerje in obložimo s krhlji klementin.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.