Vroči napitki za hladne dni
V mrzlih dneh so vroči napitki priljubljen način, da se pogrejemo. Odrasli največkrat posežejo po kakšnem z alkoholom, otroci pa prisegajo na vročo čokolado.
Članek je objavljen na Dober tek
Zima je za vroče napitke. Naj bodo z alkoholom ali brez, sadni ali čokoladni, v skodelici ali kozarcu - vedno se priležejo in nas prijetno pogrejejo.
Kuhanček, punč, vroča čokolada
Vroči napitki, kot so kuhano vino, punč in vroča čokolada, nas v hladnih zimskih dneh brez dvoma spravijo v dobro voljo in razvajajo s čudovitimi okusi. Aromatične zimske začimbe – cimet, nageljnove žbice, piment – ter vonj po pomarančah in čokoladi pa ustvarijo prijetno praznično vzdušje, da nam v trenutku postane toplo pri srcu.
S čim bomo nazdravili odrasli?
Prezeble roke si bomo greli z napitki s kančkom alkohola.
Recept: Kuhano vino s pomarančo in jabolkom – kuhanček je brez dvoma ena od zimskih stalnic, ampak ta je malce drugačen
Recept: Jabolčni punč – sadni čaj z odlično jabolčno nadgradnjo
Recept: Vroč jabolčni punč – z rumom (za otroke pa ga pripravimo brez alkohola)
S čim se bodo sladkali otroci (in tudi odrasli)?
Hja, ni ga čez vročo čokolado.
Recept: Vroča čokolada – po receptu mojstra Gorazda Potočnika iz knjige Čokolada
Recept: Vroča čokolada s sneženimi kepicami – z malimi hrustljavimi presenečenji
Ideja za darilo: vroča čokolada
Ljubitelji vroče čokolade bodo navdušeni nad sladkim presenečenjem, pripravljenim doma. Tu so tri zamisli.
Recept: Vroča čokolada na palčki – trend, ki osvaja svet
Recept: Vroča čokolada v kozarcu – vroča čokolada, v kateri se okopa penasti snežak
Recept: Komplet za vročo čokolado – to je kar komplet: čokolada na cimetovi palčki in skodelica
Ideja za darilo: Jabolčni sirup
Kdor nad vročo čokolado ni navdušen, bo vesel aromatičnega jabolčnega sirupa.
Recept: Aromatičen jabolčni sirup s pomarančo in nageljnovimi žbicami – jabolko, pomaranča in tople zimske začimbe
Vroči napitki za praznične zabave
Če se sprašujete, katero pijačo izbrati za praznično zabavo, so poleg klasike (vino, peneče vino, pivo – če se bolje ujema z jedmi, sokovi, koktajli in moktajli – brezalkoholni koktajli) odlična ideja tudi vroči napitki, na primer jabolčni punč z alkoholom ali brez, ki ga lahko pripravimo večjo količino in postrežemo v vrču ali veliki posodi.
Recept: Vroč jabolčni punč – za odrasle z alkoholom, za otroke pa brez
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.