Praznični čas je idealen za preizkušanje novih receptov in razvajanje brbončic z okusnimi jedmi, ki so prava poslastica za vsakogar. Med najbolj priljubljenimi izbira so seveda italijanske jedi, ki s svojo preprostostjo, kakovostjo sestavin in bogatimi okusi navdušujejo še tako zahtevne goste. Tokrat smo za vas pripravili recept za Gratinirane torteline s skuto in špinačo ter dimljenim lososom, ki so kot nalašč za praznično mizo.

Gratinirani tortelini za praznični obrok

Tortelini so lahko okusna jed za vse priložnosti. V tem receptu torteline s skuto in špinačo spremlja mamljiv in bogat okus dimljenega lososa, smetane, mocarele ter parmezana. In kaj naredi to jed še bolj posebno? Gratiniranje! Ko se sir stopi in zlato rjavo obarva, ti tortelini resnično postanejo prava praznična poslastica. Z njimi boste brez težav navdušili vse, ki bodo sedli za vašo praznično mizo – enostavno, a zelo okusno.

Poglejte, kako enostavno pripraviti gratinirane torteline s skuto in špinačo ter dimljenim lososom:

(Sestavine smo nabrali v Eurospinu Slovenija.)

S svojo kremasto teksturo in intenzivnimi okusi bo ta jed prava zvezda vsakega prazničnega kosila ali večerje.

Best Buy izbira – kakovost, ki šteje

Za pripravo tega recepta lahko uporabite izdelke, ki so prejeli nagrado Best Buy Award, kar zagotavlja vrhunsko kakovost, ki jo boste začutili v vsakem grižljaju. Izberite sestavine, ki so bile ocenjene kot najboljše v svoji kategoriji. Z njimi boste zagotovo pripravili jed, ki bo popolna tako po okusu kot po sestavinah.

Skrivnostna italijanska ikona

Tortelini so ena najbolj priljubljenih italijanskih jedi, ki s svojo dolgo zgodovino očarajo ljubitelje hrane po vsem svetu. Kljub temu, da je težko določiti natančen kraj izvora, se za domovino tortelinov spopadeta Bologna in Modena. Zgodba o tortelinih vključuje mit, po katerem naj bi bil navdih za obliko teh testenin popek boginje Venere, ki naj bi ga neimenovani gostilničar, zaljubljen v njeno lepoto, ovekovečil.

Ne ozirajoč se na točno lokacijo izvora so tortelini srce Emili-Romagne, še posebej ob praznikih. Tradicionalno so polnjeni z mortadello, pršutom, svinjskim filejem in Parmigiano Reggianom ter postreženi v brodu, a sodobni kuharji radi eksperimentirajo z različnimi omakami. V Italiji so prepoznani tudi kot simbol družinske povezanosti, saj jih družine pogosto pripravljajo skupaj kot del bogate kulinarične tradicije. Tortelini so v vsaki različici popolna praznična jed, ki očara vsakogar tako z okusom kot z bogato preteklostjo.