

Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.


Jagodni izbor super okusnih sort jagod
Jagoda spada med sadne rastline in je zaradi svoje prilagodljivosti ena najbolj razširjenih vrst sadja na svetu. Zagotovo bodo rastle tudi na vaših gredicah, zato se spomnimo na nekaj glavnih značilnosti vzgoje, predstavljamo pa tudi nekaj najokusnejših sort.


Naravno pobarvani pirhi
Morda vas mika, da bi ob klasičnih rdečih pirhih naredili tudi še kakšne druge – in se ob tem izognili umetnim barvam. Narava ponuja obilje možnosti za velikonočno ustvarjalnost!

Priljubljeni recepti


Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Kako pripraviti tofu, da bo okusen
Redko katera sestavina lahko tako razočara kot tofu. Izbrali ste ga z dobrimi nameni, da bi preizkusili nekaj novega, dobili pa presušene kocke, ki spominjajo na šolsko radirko.
Kuharski trik

Kako očistimo artičoko
Artičoka deluje grobo in neizprosno, a z nekaj spretnimi in odločnimi rezi zlahka razkrijemo njeno mehko, okusno srce - prava nagrada za vsak trud v kuhinji.
Sladice
Nasveti in tehnike


Kakovostno vino za kuhanje
V: Ali za kuhanje res potrebujem dobro vino? Tako ali tako se bo pokuhalo … O: Slabo vino lahko jed poslabša ali celo uniči, zato za kuhanje izbiramo kakovostna vina, ki bi si jih z veseljem natočili tudi v kozarec. Vino mora seveda prevreti, da iz njega izhlapi alkohol, imeti pa mora tudi čas, da […]

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tehnike rezanja: kocke ali brunoise
Brunoise je kuharska tehnika rezanja sestavin na izjemno majhne kocke, velikosti 3 do 5 mm.
Meso
Testenine
Zelenjava
Manj kot 5 sestavin
Posebna prehrana
Lokalna kulinarika

Sobotni recept: Kruhove rezine s cimetom
Kruhove rezine v jajcu vsi poznamo, poskusite pa novo različico tako, da na kruh posipate še cimet.

V mobilni restavraciji ohranja tradicijo, vključuje pa tudi novosti
Kombinira klasične in sodobne okuse – Potuje po Sloveniji, kmalu še na stalni lokaciji v Lendavi

Sobotni recept: Boranja z mesom in krompirjem
Pravi recept za vse ljubitelje mesa in zelenjave.

Chef leta je Tomaž Kavčič z Zemona!
Gastronomski vodnik Gault&Millau je sinoči na prireditvi GALAma v ljubljanski Festivalni dvorani Tomaža Kavčiča iz gostilne Pri Lojzetu na Zemonu imenoval za kuharskega mojstra leta 2025. V sedmih izdajah je to drugi tovrstni naslov za primorske mojstre, leta 2018 so ga premierno pripeli Ani Roš iz Hiše Franko.