Vse najboljše za nas! Že 28 let gradimo odnos z bralkami in bralci, s katerimi nas povezuje ljubezen do kuhanja, branja, odkrivanja in raziskovanja. Nekateri rekorderji skuhate kar večino jedi iz naše revije, drugi ste si zadali cilj, da skuhate vsaj pet receptov iz vsake številke, tretji Dober tek samo prelistate in pustite, da vas recepti in članki navdihnejo za ustvarjanje lastnih avtorskih jedi. Veliko vas recepte v reviji označi, da počakajo na dan, ko boste imeli več časa za dolgo vzhajanje, počasno peko in veselo družbo. Včasih vas prepriča lepa fotografi ja, drugič neznana mešanica začimb, za katero ugotovite, da je v resnici dostopna v trgovinah, le opazili je niste še nikoli. Zgodi se, da težko preberete tuje zveneče ime jedi, a ob receptu najdete razlago, od kod takšno poimenovanje in zakaj ga ne gre sloveniti. Vse to so resnični vtisi o reviji, ki so mi jih zaupali naši bralci in ki jim z veseljem prisluhnem. Pred kratkim mi je prijateljica razkrila še en način uporabe naše revije, ki ga doslej nisem poznala – z revijo Dober tek osnovnošolec rad vadi
glasno branje. Ponosna sem, da kljub hitrosti, s katero drvijo mimo nas meseci, in kljub nuji po optimizaciji dela na vseh področjih v uredništvu revije Dober tek vztrajamo pri kakovosti, natančnosti in skrbi za slovenski jezik ter razvoju kulinaričnega besedišča. Ste vedeli, da vsak recept in članek v reviji pred tiskom preberejo vsaj štiri osebe? (Ne nazadnje revijo berejo tudi osnovnošolci.)
Naši bralci ste tisti, ki po receptih brskate tudi na spletu, a je kljub priročnosti klikanja za vas stik s papirjem pristnejši: ker prijetno zašelesti pod prsti, ker revija lepo paše na mizico ob kavču in predvsem ker se je včasih prav fi no oddaljiti od zaslonov.
V uredništvu si bomo ta mesec privoščili velik kos torte. A ne iz številke, ki jo listate. Kot že velikokrat doslej bomo priložnost za peko in skupinsko degustacijo raje izkoristili za preizkušanje receptov, ki bodo objavljeni v eni od prihodnjih številk. Dober tek!