Zvitek s kapucinko
Zoper utrujenost in kot pomoč zaščiti pred soncem
Zvitek s kapucinko
Zoper utrujenost in kot pomoč zaščiti pred soncem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2012
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 zavitek kvašenega listnatega testa
- 250 g marelične marmelade
- 250 g sladke kozje skute
- prgišče kapucinkinih cvetov
- nekaj melisinih lističev
- stepena sladka smetana za okras
Priprava
Pečico segrejemo na 170 °C. Marmelado in skuto zmešamo. Testo razvaljamo, nanj stresemo lističe melise, prekrijemo s skutnim nadevom in potresemo s cvetovi kapucinke. Zavijemo v zavitek in pečemo, da postane zlato rumen. Zavitek postrežemo s sladko smetano.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.