
Zvitek s kapucinko
Zoper utrujenost in kot pomoč zaščiti pred soncem
Zvitek s kapucinko
Zoper utrujenost in kot pomoč zaščiti pred soncem

Sestavine
- 1 zavitek kvašenega listnatega testa
- 250 g marelične marmelade
- 250 g sladke kozje skute
- prgišče kapucinkinih cvetov
- nekaj melisinih lističev
- stepena sladka smetana za okras
Preberite tudi

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!

Veganske sladice, ki osvajajo brez kompromisov – ne boste verjeli, da so 100 % rastlinske!
Na popoldansko čajanko smo povabili vegana in se skoraj ujeli v past. S katero slaščico postreči, ko pa smo tako vajeni receptov z mlekom, jajci, smetano in medom. Z nekaj raziskovanja, novega znanja in kakšnim pametnim nadomestkom vam bo gotovo uspelo – ne bojte se eksperimentiranja!
Sestavine
- 1 zavitek kvašenega listnatega testa
- 250 g marelične marmelade
- 250 g sladke kozje skute
- prgišče kapucinkinih cvetov
- nekaj melisinih lističev
- stepena sladka smetana za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 170 °C. Marmelado in skuto zmešamo. Testo razvaljamo, nanj stresemo lističe melise, prekrijemo s skutnim nadevom in potresemo s cvetovi kapucinke. Zavijemo v zavitek in pečemo, da postane zlato rumen. Zavitek postrežemo s sladko smetano.