Zeleni sendvič
Zdrava in okusna izbira za na pot
Zeleni sendvič
Zdrava in okusna izbira za na pot
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: 1 sendvič
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 25 g kodrolistnega ohrovta
- ½ žlice sezamovega olja
- ½ žlice tamarija (ali navadne sojine omake)
- 1 majhen avokado
- sok 1 majhne limete
- 40 g odcejene kuhane čičerke
- 2 rezini rženega kruha
- ½ žličke mlete paprike
- sol
Priprava
Kodrolistni ohrovt masiramo s sezamovim oljem in tamarijem nekaj minut, da se zmehča, nato ga damo na stran. Avokado olupimo in ga v skledici skupaj z limonovim sokom in čičerko pretlačimo z vilicami ter malo solimo. Z namazom namažemo 1 kos kruha, obložimo z ohrovtom, posujemo z mleto papriko, na vrh položimo drugi kos kruha in prerežemo na pol.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.