Zelen paradižnikov džem

Ali veste, da lahko okusno prilogo pripravite tudi iz nezrelih paradižnikov?

Zelen paradižnikov džem

Ali veste, da lahko okusno prilogo pripravite tudi iz nezrelih paradižnikov?

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina 1,5 litra džema
Oznake
paradižnik nezrel paradižnik paradižnikov džem shranki
Deli recept
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 kg zelenega (nezrelega) paradižnika
  • 1 kg kristalnega sladkorja
  • 2 bio limoni

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 kg zelenega (nezrelega) paradižnika
  • 1 kg kristalnega sladkorja
  • 2 bio limoni

Postopek

1

Paradižnike dobro operemo, z ostrim nožem temeljito izrežemo nastavke pecljev in plodove narežemo na tanke rezine.

2

Porcelanasto posodo izmenjaje napolnimo s plastmi narezanega paradižnika in sladkorja. Pokrijemo in na hladnem (ne na mrzlem) hranimo 24 ur; medtem večkrat premešamo.

3

Limoni operemo s toplo vodo, ju razpolovimo in polovice prečno narežemo na 2 mm debele rezine.

4

Oslajen paradižnik stresemo v široko kozico in na blagem ognju segrejemo. Ko se pojavi dovolj tekočine, mešanico zavremo. S površine s plitvo žlico pobiramo pene. Džem med kuhanjem mešamo z leseno kuhalnico, da ne prekipi čez rob kozice. Nežno ga kuhljamo 40 minut. Nato dodamo rezine limone in na blagem ognju kuhljamo še pol ure, vmes občasno premešamo. S še vročim džemom napolnimo kozarce in jih takoj zapremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.