Zdrava ovsena kaša
Zdrava ovsena kaša
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2020
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija
Priprava
Pomarančo temeljito operemo. Polovico je narežemo na rezine, iz druge polovice sadeža iztisnemo sok. Pomarančni sok damo v kozico, dodamo polovico malin in nežno kuhamo približno 5 minut, da se maline zmehčajo.
Medtem v drugi kozici na nizki temperaturi nekaj minut v mleku kuhamo kosmiče, da mešanica postane kremasta. Odstavimo in nekaj časa pustimo, da se zgosti, po potrebi dodamo malo vode. Ovseno kašo naložimo v skledici, jo obložimo z mandljevim maslom, vročimi malinami, preostalimi zamrznjenimi malinami, pomarančnimi rezinami, na kolute narezano banano, jagodami goji in semeni čija.
Nasvet
Če nam zamrznjene maline za zajtrk ne ustrezajo, lahko pokuhamo vse.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.