Sestavine

  • 1 bio pomaranča
  • 100 g zamrznjenih malin
  • 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
  • 5 dl mleka
  • 1⁄2 banane
  • 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
  • 1 žlica suhih jagod goji
  • 1 žlica semen čija

Priprava

1.

Pomarančo temeljito operemo. Polovico je narežemo na rezine, iz druge polovice sadeža iztisnemo sok. Pomarančni sok damo v kozico, dodamo polovico malin in nežno kuhamo približno 5 minut, da se maline zmehčajo.

2.

Medtem v drugi kozici na nizki temperaturi nekaj minut v mleku kuhamo kosmiče, da mešanica postane kremasta. Odstavimo in nekaj časa pustimo, da se zgosti, po potrebi dodamo malo vode. Ovseno kašo naložimo v skledici, jo obložimo z mandljevim maslom, vročimi malinami, preostalimi zamrznjenimi malinami, pomarančnimi rezinami, na kolute narezano banano, jagodami goji in semeni čija.

Nasvet

Če nam zamrznjene maline za zajtrk ne ustrezajo, lahko pokuhamo vse.

8