Zdrav bananin sladoled z arašidovim maslom
Zdrav bananin sladoled z arašidovim maslom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2017
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 zrele banane
- 2 žlici mandljevega mleka
- 1 žlica bio arašidovega masla
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica temne čokolade
- 1 žlica mandljevih lističev
Priprava
Banane narežemo na kose, dolge 3 cm, in jih zamrznemo. Nato jih stresemo v mešalnik in prilijemo mandljevo mleko. Zmeljemo v gladko kremo. Dodamo arašidovo maslo in cimet ter znova vklopimo mešalnik. Pokusimo in po želji dodamo še malo cimeta.
Zmes preložimo v posodo, primerno za zamrzovanje, in eno uro pustimo v zamrzovalniku.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, ga potresemo z nastrgano čokolado in mandljevimi lističi ter postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.