Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem
Zapečeni njoki z bučkami in maskarponejem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2013
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g svežih njokov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 rdeč čili
- 1 srednje velika bučka
- 4 nasekljane mlade čebulice
- lupina 1 limone
- 2 zvrhani žlici maskarponeja
- 50 g naribanega parmezana
- sol
- poper
- mešana solata, ko postrežemo
Priprava
Njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih, zajemalko vode prihranimo, njoke pa shranimo na toplem. Čilijem odstranimo semena in jih narežemo na rezinice. Bučko operemo in jo z mandolino ali lupilnikom za zelenjavo narežemo na tanke rezine.
V ponvi segrejemo olje. Na njem 3 minute pražimo čili in bučke, da se zmehčajo. Dodamo mlado čebulo, limonovo lupino, maskarpone, pol parmezana in vodo, ki je ostala od kuhanja njokov. Segrevamo, da se maskarpone razpusti, nato pa dodamo njoke in vse skupaj segrejemo.
Začinimo s soljo in poprom, razdelimo v dve nepregorni posodi in posujemo s preostalim parmezanom. Damo v pečico pod žar za 2 do 3 minute, da omaka zabrbota. Postrežemo z mešano solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.