Sestavine

  • 100 g temne čokolade
  • 150 g zmehčanega masla
  • 200 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1 veliko jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 dl rdečega vina
  • 50 g kakava v prahu
  • 100 g moke
  • ščep muškatnega oreška
  • ščep mletih nageljnovih žbic
  • 1⁄4 žličke mletega cimeta
  • 1⁄4 žličke mletega ingverja
  • ščep soli
  • kakav v prahu za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno pekača velikosti 20 x 20 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Čokolado stopimo v mikrovalovki ali v stekleni skledici nad kozico z vodo, ki nežno vre.

2.

V skledi zmešamo moko, kakav, začimbe in sol. V drugi skledi z električnim mešalnikom stepemo maslo in sladkor, da nastane svetla in penasta masa, nato vmešamo jajce in rumenjak.

3.

Jajčni masi dodamo stopljeno čokolado, vino in mešanico moke ter z metlico zmešamo le toliko, da se sestavine povežejo.

4.

Testo nalijemo v pekač in pečemo 20 minut, da se komaj strdi. Če je pecivo na sredini še mehko, se bo učvrstilo med ohlajanjem. Hladnega narežemo na poljubne kose, posujemo s kakavom in postrežemo.

3