Sestavine

  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g moke
  • 2 žlici kakava v prahu

preostale sestavine

  • velik steklen kozarec s pokrovom
  • 200 g belih čokoladnih kapljic
  • 100 g čokoladnih koščkov iz mlečne čokolade za premaz
  • čokoladne zvezdice za okras
  • 12 papirčkov za mafine
  • kuhalnica, prosojni papir, darilni trak in navodila
  • darilna škatla ali vrečka

Priprava

1.

V kozarec damo najprej sladkor. Poravnamo, da se utrdi, in dodamo moko, nato še kakav. Kozarec zapremo.

2.

Čokoladne kapljice in koščke zavijemo v prosojni papir in vrečko zavežemo z darilnim trakom. Na kozarec zavežemo še kuhalnico. Vse skupaj položimo v darilno škatlo ali vrečko.

3.

Priložimo še navodila za nadaljnjo uporabo:

Pečico segrej na 180 °C. V skledo daj 100 g zelo mehkega masla skupaj z 2 jajcema. Dodaj vsebino kozarca in dobro stepi. Če je masa pregosta, jo razredči z malo mleka. Vmešaj še čokoladne kapljice in maso razdeli v papirčke. Peci 15 minut. Čokoladne koščke stopi in z njimi premaži vrhove kolačkov. Okrasi s čokoladnimi zvezdicami.

32