Vse za trojne čokoladne kolačke
Darilo iz kuhinje
Vse za trojne čokoladne kolačke
Darilo iz kuhinje
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 12 kolačkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine za zabavne čokoladne kolačke so popolno darilo za vse, ki radi pečejo.
Sestavine
- 100 g rjavega sladkorja
- 100 g moke
- 2 žlici kakava v prahu
preostale sestavine
- velik steklen kozarec s pokrovom
- 200 g belih čokoladnih kapljic
- 100 g čokoladnih koščkov iz mlečne čokolade za premaz
- čokoladne zvezdice za okras
- 12 papirčkov za mafine
- kuhalnica, prosojni papir, darilni trak in navodila
- darilna škatla ali vrečka
Priprava
V kozarec damo najprej sladkor. Poravnamo, da se utrdi, in dodamo moko, nato še kakav. Kozarec zapremo.
Čokoladne kapljice in koščke zavijemo v prosojni papir in vrečko zavežemo z darilnim trakom. Na kozarec zavežemo še kuhalnico. Vse skupaj položimo v darilno škatlo ali vrečko.
Priložimo še navodila za nadaljnjo uporabo:
Pečico segrej na 180 °C. V skledo daj 100 g zelo mehkega masla skupaj z 2 jajcema. Dodaj vsebino kozarca in dobro stepi. Če je masa pregosta, jo razredči z malo mleka. Vmešaj še čokoladne kapljice in maso razdeli v papirčke. Peci 15 minut. Čokoladne koščke stopi in z njimi premaži vrhove kolačkov. Okrasi s čokoladnimi zvezdicami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.