Višnjeve kupe
Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje
Višnjeve kupe
Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Marec 2019
ČAS PRIPRAVE: 19 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g skute (20 % maščobe)
- 1⁄2 dl mleka
- sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
- 1 rumenjak
- 3 žlice medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g naribanega kruha pumpernikla
- 60 g kokosovih kosmičev
- 60 g naribane čokolade
- 4 žlice ruma
- 400 g vloženih višenj
Priprava
Skuto pretlačimo skozi cedilo in z mlekom gladko zmešamo. Dodamo vaniljevo sredico, rumenjak in med ter dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še čvrsto stepeno sladko smetano.
Kruhove drobtine pomešamo s kokosovimi kosmiči in naribano čokolado ter pokapamo z rumom.
V desertne kozarce v plasteh nadevamo skutno maso, kruhovo zmes in izkoščičene višnje. Vsako kupo okrasimo z višnjo in kruhovimi drobtinami ter postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.