Sestavine

  • 200 g skute (20 % maščobe)
  • 1⁄2 dl mleka
  • sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega kruha pumpernikla
  • 60 g kokosovih kosmičev
  • 60 g naribane čokolade
  • 4 žlice ruma
  • 400 g vloženih višenj

Priprava

1.

Skuto pretlačimo skozi cedilo in z mlekom gladko zmešamo. Dodamo vaniljevo sredico, rumenjak in med ter dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še čvrsto stepeno sladko smetano.

2.

Kruhove drobtine pomešamo s kokosovimi kosmiči in naribano čokolado ter pokapamo z rumom.

3.

V desertne kozarce v plasteh nadevamo skutno maso, kruhovo zmes in izkoščičene višnje. Vsako kupo okrasimo z višnjo in kruhovimi drobtinami ter postrežemo.

4