Velikonočni piškoti
Iz rubrike Otroci kuhamo
Velikonočni piškoti
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2012
ČAS PRIPRAVE: 35 min + počivanje testa
KOLIČINA: 20 piškotov
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Sestavine
- 150 g masla
- 80 g sladke smetane
- 300 g moke
- ½ zavitka vaniljevega sladkorja
- drobno naribana limonova lupinica
glazura
- 2 beljaka
- 300 g sladkorja v prahu
- nekaj kapljic limonovega soka
- modelčki za piškote
- papir za peko
- jedilne barve za okrasitev
Priprava
Maslo, sladko smetano, moko, vaniljev sladkor in limonovo lupinico zgneti v testo (lahko si pomagaš tudi z mešalnikom). Testo naj počiva pol ure.
Kuhinjski pult malo pomokaj in na njem z valjarjem razvaljaj testo na 3 mm debelo. Iz testa z modeli izreži piškote različnih oblik.
Pekač obloži s papirjem za peko in nanj polagaj izrezane piškote. Če piškote s prsti težko dvigneš, si lahko pomagaš z lopatico. Pečico segrej na 185 °C in v njej peci piškote 8 minut.
Ko so piškoti pečeni, prosi odraslega, naj jih vzame iz pečice. Piškoti naj se na pekaču ohladijo, potem pa jih premaži z mešanico stepenega beljaka, sladkorja in limone. Ko se posušijo, jih še poriši s pisanimi jedilnimi barvami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.