Veganski pustni krofi
Veganski pustni krofi
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2016
KOLIČINA: za 20 krofov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 zavitek suhega kvasa
- 3 dl mlačnega sojinega napitka
- 1–1,5 žlice stevije v prahu
- 500 g pirine moke
- 1 žlička rumove arome
- 0,7 dl sončničnega olja
- semena iz 1 stroka vanilje
- ščep soli
- malo naribane lupinice bio limone
- 300 g kokosove maščobe za cvrenje
Priprava
Kvas raztopimo v mlačnem sojinem napitku in z vsemi drugimi sestavinami zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 30 minut.
Testo položimo na pomokano delovno površino in razdelimo na 20 koščkov. (Ali pa testo razvaljamo na debelino 1 cm in izrežemo krofe.)
Koščke testa oblikujemo v kroglice, jih sploščimo in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pokrijemo in pustimo, da vzhajajo.
Maščobo segrejemo na 160 °C, vanjo položimo krofe in jih po obeh straneh ocvremo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.