Sestavine

  • 150 g veganske temne čokolade in še malo za posip
  • 300 g svilnatega tofuja
  • 1⁄2 žlice sladkorja
  • veganska krema za stepanje

Priprava

1.

Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v nepregorni skledici, ki smo jo postavili na kozico z rahlo vrelo vodo (ali pa v mikrovalovni pečici v 15-sekundnih intervalih). Vmes večkrat pomešamo.

2.

Odcejen tofu damo v zmogljiv mešalnik, dodamo sladkor in stopljeno čokolado ter zmeljemo, da dobimo popolnoma gladko maso.

3.

Kremo naložimo v kozarčke in za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se učvrsti. Iz hladilnika jo vzamemo 10 do 15 minut pred postrežbo, da se malo zmehča. Okrasimo jo s stepeno vegansko kremo in naribano čokolado.

Ali veste?

Imen za mlečne izdelke (mleko, jogurt, smetana …) naj ne bi uporabljali za izdelke rastlinskega izvora. Zato se tudi veganska ‘smetana’ za stepanje imenuje krema. (Izjemo si včasih dovolimo le pri izdelkih iz kokosa, ki imajo uveljavljena ‘mlečna’ imena, saj so na trg prišli že dolgo nazaj.)

1