
Sestavine
- 3 dl gina
- 0,6 dl suhega vermuta
- 0,25 dl slanice od oliv (lahko več, če imamo raje bolj slan martini)
- zelene olive za okras
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 3 dl gina
- 0,6 dl suhega vermuta
- 0,25 dl slanice od oliv (lahko več, če imamo raje bolj slan martini)
- zelene olive za okras
Postopek
Gin, vermut in slanico nalijemo v mešalni vrč ter zmešamo. Prelijemo v sterilizirano steklenico in shranimo v hladilnik. Preden postrežemo, okrasimo z zelenimi olivami.
Umazani martini
Tako imenovana umazana različica klasičnega koktajla martini (dirty martini) zares ni prav nič umazana. Je pa zanimiva. Koktajlu je namreč dodana slanica oz. mešanica vode, kisa in soli, v kateri so bile namočene tudi olive. Kot ste verjetno že sami pravilno ugotovili, gre za koktajl, ki deli publiko: ali ga sovraži ali nadvse obožuje. Vsekakor ga je vredno pokusiti.