Turški sataraš
Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo
Turški sataraš
Turki imajo svojo različico sataraša, ki mu pravijo "menemen" in ga še raje jedo za zajtrk kot za kosilo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2011
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 1 rdeča ali zelena paprika
- 1–2 rdeča čilija
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1–2 žlici sladkorja
- 4 jajca
- manjši šopek peteršilja
- 6 žlic gostega kremastega jogurta
- 2 zdrobljena stroka česna
- sol
- poper
Priprava
Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Papriki in čiliju odstranimo semena in ju prav tako narežemo na rezine. Peteršilj operemo in grobo nasekljamo.
V ponvi segrejemo olje, mu primešamo čebulo, papriko in čili ter vse skupaj dušimo dokler se ne zmehča. Nato dodamo paradižnike in sladkor. Neprestano mešamo in kuhamo, dokler vsa tekočina ne izpari. Začinimo s soljo in poprom.
S kuhalnico naredimo v zelenjavno mešanico 4 luknje in vanje ubijemo jajca. Ponev pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju tako dolgo, da jajca zakrknejo.
Jogurt zmešamo s česnom in začinimo s soljo in poprom. Sataraš posujemo še s peteršiljem in postrežemo s česnovim jogurtom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.