Sestavine

  • 2 stroka česna
  • 50 g oliv
  • 50 g sušenih paradižnikov
  • 400 g paradižnikove polpe iz pločevinke
  • 4 fileji trske brez kože
  • 8 tankih rezin pancete
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 vejice rožmarina, timijana ali origana
  • sol in grobo mleti poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem na hitro prepražimo česen. Dodamo olive, sušene paradižnike in paradižnikovo polpo ter vse zmešamo, solimo in popramo. Omako vlijemo v težko nepregorno posodo ali pekač, ribje fi leje solimo in jih položimo na omako, mednje zataknemo vejice zelišč in vse skupaj pokapamo s preostalima žlicama oljčnega olja. Pečemo 15 do 20 minut oziroma ravno tako dolgo, da se riba skuha.

2.

Srednje veliko ponev dobro segrejemo, vanjo položimo panceto in jo na vsaki strani pečemo približno minuto oziroma toliko časa, da postane hrustljava. Iz pekača vzamemo zelišča, ribo potresemo s koščki pancete, grobo mletim poprom in takoj postrežemo.

4