Sestavine

  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 1,6 dl kokosove smetane iz pločevinke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice ruma, lahko z aromo kokosa
  • naribana lupinica 4 limet
  • 150 g piškotov savoiardi (piškotov bebe)
  • 2 srednje velika zrela manga

tekočina za namakanje

  • 3 dl mangovega soka
  • sok 2 limet
  • 5 žlic ruma, lahko z aromo kokosa

ko postrežemo

  • 50 g kokosovih kosmičev
  • nakodrani trakci limetine lupinice

Priprava

1.

V skledi z električnim mešalnikom stepemo maskarpone, sladko smetano, kokosovo smetano, sladkor v prahu in rum, da je krema tako gosta, da metlice mešalnika pustijo opazno sled, ko ga izključimo in dvignemo, nato narahlo primešamo limetino lupinico.

2.

Mango olupimo in narežemo na rezine. Kokosove kosmiče popražimo v suhi ponvi.

3.

Za namakanje v vrču zmešamo mangov sok, limetin sok in rum ter tekočino prelijemo v plitvo skledo

4.

Pripravimo srednje veliko skledo (približno 30 x 20 cm). Polovico piškotov namočimo v tekočino za kakih 10 sekund na vsaki strani, nato jih v eni plasti razporedimo v skledo ter pokapamo s 3 do 4 žlicami tekočine. Plast piškotov obložimo s polovico maskarponejeve kreme in polovico narezanega manga. Ponovimo s preostalimi piškoti, kremo in mangom. Postavimo v hladilnik za najmanj 5 ur, še raje pa čez noč. Tik preden postrežemo, posujemo s popraženim kokosom in trakci limetine lupinice.

Nakodrani trakci limetine lupinice

Limeti tanko olupimo lupino z lupilnikom za zelenjavo, nato jo narežemo na tanke trakce – po nekaj minutah se bodo nakodrali.

7