Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.
Tropske čokoladne kocke brez peke
Za te kocke lahko uporabimo katere koli piškote, oreške in suho sadje, ki nam ostajajo v shrambi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2018
KOLIČINA: 16 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g masla
- 100 g medu
- 200 g temne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- ščep soli
- 100 g kokosovih piškotov
- 80 g koščkov suhih banan
- 100 g suhega tropskega sadja (npr. mango in ananas)
- 50 g brazilskih oreškov
- 50 g drobnih penastih bonbonov
- 50 g kokosove moke (kosmičev)
- 1 košček ingverja, vloženega v sirup, ali kandiran ingver
Priprava
Pekač velikosti 20 x 20 cm obložimo s papirjem za peko. V kozico damo maslo, med, na koščke narezano čokolado in ščep soli. Pristavimo na majhen ogenj in nežno stopimo, da nastane sijoča tekočina, medtem občasno pomešamo.
Piškote in suhe banane nadrobimo v veliko skledo; nekaj koščkov pustimo večjih, da dobimo neenakomerno teksturo. Dodamo narezano suho sadje, grobo nasekljane oreške, penaste bonbončke, kokos in drobno nasekljan ingver ter prelijemo s stopljeno čokolado. Dobro premešamo, da so vsi koščki lepo obliti, in mešanico preložimo v pekač. Z žlico jo potlačimo in poravnamo površino.
Za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik, da se strdi, nato narežemo na 16 kock in zapakiramo za piknik. V pločevinasti škatli se obdržijo do 3 dni.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.