
Sestavine
- 250 g špinačnih tortelinov z albuminsko skuto (rikoto)
- 2 rezini mesnate slanine
- 30 g zdrobljenih orehov
- 1 žlica naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinačnih listov
- 2 žlici navadne ali albuminske skute
- lupinica ½ limone
- poper
- parmezan in oljčno olje, ko postrežemo (po želji)
Preberite tudi

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.
Sestavine
- 250 g špinačnih tortelinov z albuminsko skuto (rikoto)
- 2 rezini mesnate slanine
- 30 g zdrobljenih orehov
- 1 žlica naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 100 g špinačnih listov
- 2 žlici navadne ali albuminske skute
- lupinica ½ limone
- poper
- parmezan in oljčno olje, ko postrežemo (po želji)
Postopek
Žar ali ponev z rebrastim dnom segrejemo. Torteline skuhamo v vreli slani vodi po navodilih iz embalaže. Medtem na žaru ali ponvici popečemo slanino, da porjavi in postane hrustljava po robovih. Ko je skoraj popečena, v ponev stresemo še orehe in rahlo prepražimo tudi te. Slanino natrgamo na trakove.
V večji skledi zmešamo limonovo lupino, parmezan in olje. Mešanico začinimo s poprom, nato pa v skledo stresemo še torteline, jim dodamo špinačne liste, slanino in orehe. Dobro premešamo in v skledo nadrobimo še skuto. Jed nežno premešamo, in če je potrebno, še malo solimo, nato posujemo s parmezanom, prelijemo z malo oljčnega olja in postrežemo.
Nasvet
Na podoben način lahko pripravimo tudi hladno testeninsko solato, le da testenine prej ohladimo in polivki primešamo še sok ene limone.