Sestavine

  • 100 g kakovostne temne čokolade
  • 50 g masla
  • 1 žlica mletih mandljev
  • 2 jajci
  • 1 žlica škrobne moke
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlica sesekljanih zelenih pistacij
  • 6 mehkih čokoladnih bombonov (pralinejev)
  • vaniljev sladoled, ko postrežemo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Naribamo 40 g čokolade in jo prihranimo. S polovico zmehčanega masla premažemo notranjost modla s prostornino 4,5 do 5 dl, nato ga še potresemo z naribano čokolado. Odvečno čokolado stresemo ven in model postavimo na pekač.

2.

Rumenjake ločimo od beljakov. V majhni skledici v vodni kopeli stopimo preostalo maslo in čokolado, vključno s tisto, ki smo jo stresli iz modla. Zmes preložimo v večjo skledo in vanjo vtepemo mandlje, rumenjake in škrobno moko. Beljake stepemo v rahel sneg, postopoma dodajamo sladkor in jih stepemo v čvrst sneg. Sneg in sesekljane pistacije nežno vmešamo v čokoladno zmes. Polovico mase naložimo v model, na njo razporedimo čokoladne bombone in jih pokrijemo s preostalo maso. Površino poravnamo in sladico pečemo 20 minut, da naraste in se strdi.

3.

Toplo sladico zvrnemo na krožnik in priložimo dve žlički. Odlično tekne z vaniljevim sladoledom.

Nasvet

Za model lahko uporabimo manjšo ognjevarno posodo ali maso razdelimo v dva manjša modla.

15