Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata
Testeninska solata s tunino, kaprami in balzamičnim prelivom
Hranilno bogata solata
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2012
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 350 g kratkih testenin (npr. ušesca, svedrčki, peresniki, metuljčki)
- 250 g tunine iz pločevinke, vložene v lastnem soku
- 1 žlica kaper
- 300 g pečenih ali vloženih rdečih paprik
- 1 srce stebelne zelene (notranja svetla stebla)
- 150 g rdečih, rumenih ali raznobarvnih češnjevih paradižnikov
- 0,75 dl balzamičnega kisa
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 100 g rukole
- sol
- poper
- pest listov bazilike
Priprava
Testenine skuhamo v slanem kropu po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in splaknemo pod tekočo hladno vodo. Ponovno jih dobro odcedimo in stresemo v skledo.
Tunino razdrobimo z vilicami. Kapre odcedimo, papriko narežemo na kose. Steblo zelene narežemo na rezine, češnjeve paradižnike razpolovimo. Rukolo operemo in osušimo.
Testeninam dodamo vse preostale sestavine razen bazilike in dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Potresemo z listi bazilike in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.