Sestavine

  • 6 raznobarvnih paprik
  • 400 g poljubnih testenin
  • 3 žlice šerijevega kisa
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice odcejenih kaper
  • 350 g odcejene tunine iz konzerve
  • 2 pesti odcejenih črnih oliv
  • pest rukole
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Žar v pečici segrejemo na najvišjo temperaturo. Paprike operemo in jih damo na nizek pekač ter jih spečemo, da počrnijo; vmes jih večkrat obrnemo. Damo jih v skledo, pokrijemo s plastično folijo in pustimo, da se ohladijo.

2.

Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, nato jih odcedimo in ohladimo pod tekočo hladno vodo. Pripravimo še preliv tako, da v primerno veliki skodelici zmešamo kis z oljem ter dodamo še malo soli in popra. Zraven vmešamo še kapre ter s polovico preliva prelijemo testenine in jih razporedimo po postrežnem krožniku.

3.

Ko se paprike toliko ohladijo, da jih lahko primemo, jim olupimo počrnelo kožo, odstranimo semena in narežemo na trakove, ki jih dodamo testeninam. Na vse to nadrobimo odcejeno tunino in dodamo še olive. Posujemo z rukolo in prelijemo s preostalim prelivom.

Nasvet

Namesto da sami spečemo paprike na žaru, lahko uporabimo tudi tiste iz kozarca. En velik kozarec ali dva manjša kozarca pečenih paprik z žara sta dovolj za ta recept.

17