Testenine z jajčevci in kozjim sirom
Aromatična paštica v samo 20 minutah!
Testenine z jajčevci in kozjim sirom
Aromatična paštica v samo 20 minutah!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2012
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 jajčevec
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- pest listov bazilike
- 200 g kozjega sira
- sol
- poper
Priprava
Čebulo olupimo in nasekljamo. Jajčevec operemo in narežemo na manjše kose. Kozji sir narežemo na kocke. Testenine skuhamo v veliki količini osoljene vrele slane vode po navodilih iz embalaže.
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem 5 minut pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo kose jajčevca in pražimo še 3 minute, nato dodamo sesekljan paradižnik. Zavremo, solimo in popramo, ogenj zmanjšamo in kuhljamo 5 minut. Vmešamo baziliko in kozji sir ter zmešamo s kuhanimi testeninami.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.