
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
- ostanki slanine in/ali prekajene kosti
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
- timijan
- lovor
- malo maščobe
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 l vode
Preberite tudi

Življenje na dnu: riba, ki jo morate pokusiti
Romb je plemenita riba z morskega dna, ki s svojim nežnim, aromatičnim mesom osvaja gurmane po svetu. Ni najlepša, je pa med najokusnejšimi morskimi ribami.

Naravne tehnike barvanja pirhov, ki vas bodo navdušile
S pomočjo rastlin in živil lahko ustvarimo čudovite velikonočne barve.

Preprosti koraki, s katerimi bo meringa vedno uspela
Popolna meringa se začne pri enem samem koraku, ki ga mnogi spregledajo. Ključno je, da sneg stepemo ravno prav — a kako to doseči?
Sestavine
- 2,5 kg drobno nasekanih telečjih kosti oz. obrezkov mesa
- ostanki slanine in/ali prekajene kosti
- 250 g mešane jušne zelenjave (čebula, korenček, por, zelena, koren peteršilja)
- timijan
- lovor
- malo maščobe
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 l vode
Postopek
Na maščobi svetlo opražimo kosti ali jih popečemo v pečici. V ponvi na malo olja prepražimo paradižnikovo mezgo. Ta da temni osnovi barvo in okus; dalj časa jo pražimo, temnejša je osnova. Dodamo prepražene kosti (lahko tudi ostanke slanine), jušno zelenjavo, začimbe in še nekaj časa pražimo, zalijemo in kuhamo 4 ure. Kuhano precedimo skozi krpo.