Sestavine

  • 250 g telečjih pljuč
  • 250 g telečjega srca
  • 250 g telečjih prsi (brez kosti)
  • voda
  • 1 žlica kisa
  • 1 žlička soli
  • 200 g grobo zmletih telečjih jeter
  • 2 žemlji od prejšnjega dne, namočeni v vodi
  • 1 jajce
  • ščepec zmletih nageljnovih žbic
  • ščepec pimenta
  • sol
  • poper
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička melise
  • 2 stroka česna, olupljena in drobno narezana
  • maslo ali mast za model

Priprava

1.

Telečja pljuča, srce in meso telečjih prsi dan poprej do mehkega skuhamo v slani okisani vodi. Potem ohlajeno meso in drobovino grobo zmeljemo z mesoreznico.

2.

Namočeni žemlji ožmemo in pretlačimo. V primerni skledi vse sestavine dobro zmešamo. Maso napolnimo v namaščen model in pečemo v prej ogreti pečici pri 160 °C približno 1 uro. Telečji narastek zvrnemo iz modla, narežemo na rezine in ponudimo.

Nasvet

Zraven narastka tekne krompirjeva ali poljubna mešana solata.

5