Svinjski medaljoni z glaziranimi jabolki in gorčico
Jesensko sadje se odlično poda k svinjskim zrezkom!
Svinjski medaljoni z glaziranimi jabolki in gorčico
Jesensko sadje se odlično poda k svinjskim zrezkom!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2011
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 jabolka
- 500 g svinjskega fileja
- 2 dl manj slane piščančje jušne osnove
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 1 žlica sesekljanega žajblja
- 2 žlici kisle smetane
- sol
- poper
Priprava
V veliki ponvi segrejemo polovico olja. Jabolka operemo in narežemo na rezine, nato jih 10 minut dušimo, da se zmehčajo in karamelizirajo. Odstranimo jih iz ponve in prihranimo.
Svinjski file narežemo na medaljone. V ponvi segrejemo preostalo olje in na njem spečemo svinjino. Medaljone pečemo približno 2 minuti na vsaki strani. Dodamo juho in gorčico in na visokem ognju kuhamo še 5 minut, da se svinjina skuha do konca. Dodamo ji jabolčne rezine in kuhamo še kakšno minuto.
Jed odstavimo z ognja, začinimo s soljo in poprom ter vmešamo še smetano.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.