
Sestavine
- 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 kg krompirja
- 4 vejice rožmarina
- 4 stroki česna
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol
- poper
Preberite tudi

Riž, ki je v resnici seme vodne trave
Divji riž, kljub imenu, ni pravi riž, temveč zrnje vodne trave, ki izvira iz Severne Amerike. Ima oreškasto aromo in lepo popestri solate.

Velikonočna čokoladna jajca v novih sladicah
Otroci za veliko noč dobijo veliko čokoladnih jajc in zajcev. Pogosto jih veliko ostane, zato prav pride nasvet, kako jih lahko uporabimo tudi pri peki.

Čokoladni ostružki: kako jih naredimo
Čokoladni ostružki so kot nalašč za krašenje tort. In narediti jih je preprosteje, kot si mislite! Preverite, kako - predstavljamo 2 načina.
Sestavine
- 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 kg krompirja
- 4 vejice rožmarina
- 4 stroki česna
- 250 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica balzamičnega kisa
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Česen olupimo, stroke pustimo cele. Dve žlici olja segrejemo v večji ponvi in zarebrnice opečemo (2 minuti na vsaki strani). Preložimo jih v pekač in v ponev dodamo preostali 2 žlici olja. Nanj stresemo krompir in ga opečemo, da začne spreminjati barvo (4 do 5 minut). Preložimo ga v pekač, dodamo rožmarin in česen ter razporedimo med zarebrnice.
Vse skupaj pečemo 25 minut, nato dodamo v ponev češnjev paradižnik, pokapljamo ga z balzamičnim kisom in pečemo še 5 do 10 minut, da se paradižnik malo razpusti. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na mizo. Jed postrežemo iz pekača.
Nasvet
Poskusite to jed pripraviti tudi s piščancem ali jagnječjimi zarebrnicami.