Sestavine

  • 4 večje ali 8 manjših svinjskih zarebrnic
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 kg krompirja
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Česen olupimo, stroke pustimo cele. Dve žlici olja segrejemo v večji ponvi in zarebrnice opečemo (2 minuti na vsaki strani). Preložimo jih v pekač in v ponev dodamo preostali 2 žlici olja. Nanj stresemo krompir in ga opečemo, da začne spreminjati barvo (4 do 5 minut). Preložimo ga v pekač, dodamo rožmarin in česen ter razporedimo med zarebrnice.

2.

Vse skupaj pečemo 25 minut, nato dodamo v ponev češnjev paradižnik, pokapljamo ga z balzamičnim kisom in pečemo še 5 do 10 minut, da se paradižnik malo razpusti. Pekač vzamemo iz pečice in ga postavimo na mizo. Jed postrežemo iz pekača.

Nasvet

Poskusite to jed pripraviti tudi s piščancem ali jagnječjimi zarebrnicami.

17