Sestavine

  • 4 svinjske zarebrnice brez kosti
  • sok in lupina 1 limone
  • 1 žlička koromačevih semen
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 1 velik koromač
  • 1 rdeče jabolko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica jogurta
  • 50 g sesekljanih orehov
  • sol
  • črni poper

Priprava

1.

Koromač očistimo, jabolko razpolovimo in mu izrežemo peščišče, čebulo olupimo. Vse narežemo na tanke rezine.

2.

Svinjske zarebrnice premažemo z oljem, natremo z limonovo lupino in koromačevimi semeni. Na žaru jih pečemo 3 minute na vsaki strani. Zarebrnice pokapljamo s sokom polovice limone, začinimo s soljo in poprom in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo solato.

3.

Majonezo zmešamo z jogurtom. Koromač, jabolko, čebulo in orehe damo v skledo in prelijemo z mešanico majoneze in jogurta. Po okusu začinimo s črnim poprom in sokom preostale polovice limone. Svinjske zarebrnice postrežemo s koromačevo solato. Zraven tekne tudi v foliji pečen krompir s kislo smetano in drobnjakom.

12