Sestavine

  • 1 žlica sezamovih semen
  • 1 žlička paste gochujang
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 žlici svetle sojine omake
  • ščep sladkorja
  • 350 g svilnatega tofuja v kosu
  • 1 mlada čebula
  • 1 zvrhana žlica hrustljave čebule

Priprava

1.

Sezamova semena popražimo v suhi ponvici na nizki temperaturi. Ko se zlato obarvajo, jih odstavimo in stresemo na krožnik.

2.

Pasto gochujang v skledici gladko zmešamo s sezamovim oljem in malo sojine omake. Dodamo preostalo sojino omako in sladkor ter dobro zmešamo.

3.

Tofu dobro odcedimo in damo na krožnik. Prelijemo ga s prelivom, nato pa posujemo s sezamovimi semeni, tanko narezano mlado čebulo in hrustljavo čebulo. Najbolje ga je postreči na sobni temperaturi, lahko pa tudi ohlajenega iz hladilnika.

1