Sestavine

  • 500 g zelenega stročjega fižola
  • 2 velika koprova vršička
  • 2 stroka česna
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl jabolčnega kisa
  • 30 g soli

Priprava

1.

Stročji fižol skrbno očistimo (odrežemo konice in odstranimo nitke). Če je fižol predolg, ga prečno razpolovimo, nato pa navpično nadevamo v steriliziran kozarec za vlaganje.

2.

Koper in česen damo v kozarec k fižolu. V kozici zavremo vodo s kisom in soljo. Vročo tekočino nalijemo na fižol tako, da sega pol centimetra do roba kozarca. Rob kozarca do suhega obrišemo in pokrijemo s pokrovom. Kozarec postavimo v vročo vodno kopel; voda naj vre pet minut.

3.

Kozarec vzamemo iz vodne kopeli in preverimo, če je dobro zaprt. Nato ga pustimo, da se ohladi.

Nasvet

Ko se fižol ohladi, ga lahko shranimo ali pa kar takoj postrežemo.

2