Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom
Mesna solata.
Srnja solata z jurčki, pinjolami in omako s smrekovim medom
Mesna solata.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g srnine (meso od hrbta, skrbno očiščeno)
- sol
- poper
- 6 brinovih jagod (zdrobljene)
- olje za peko
- 120 g vloženih jurčkov
- žlica praženih pinjol
- 4 žlice brusničnega kompota
vinaigretska omaka
- žlička smrekovega medu
- 2 žlici malinovega kisa
- sol
- poper
- 4 žlice oljčnega olja
Priprava
Skrbno očiščen srnji hrbet povežemo s kuhinjsko vrvico ter začinimo s soljo, poprom in brinovimi jagodami. Meso damo v primeren pekač na vroče olje in v ne preveč vroči pečici (100 °C) spečemo do rožnate barve.
Medtem pripravimo vinaigretsko omako. Med stepamo s kisom, soljo in poprom. Med mešanjem dodajamo v tankem curku oljčno olje.
S še toplega mesa odstranimo vrvico in hrbet narežemo na tanke rezine. Srnino serviramo z jurčki in pripravljeno omako, okrasimo s praženimi pinjolami in brusnicami ter ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.