Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g sveže špinače
  • 1 krompir
  • Oljčno olje
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • 2 dl mleka
  • Sol in poper
  • Popečeni kruhki in zelišča za postrežbo (po želji)

Priprava

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo. Špinačo operemo. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose.

V loncu segrejemo oljčno olje in na hitro prepražimo čebulo, da rahlo porumeni. Dodamo kose krompirja in česen ter pražimo kakšno minuto. Prilijemo jušno osnovo in na zmerni temperaturi kuhamo 5 minut. Prilijemo mleko in vse skupaj zavremo.

Juhi dodamo špinačo, solimo in popramo ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut. Lonec odstavimo in zelenjavo zmiksamo s paličnim mešalnikom.

Špinača in mleko

1