Špageti s kroglicami iz tunine
Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce
Špageti s kroglicami iz tunine
Špageti s tunino, ki bodo navdušili najmlajše jedce
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2012
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 320 g tunine iz konzerve v oljčnem olju
- manjša pest pinjol
- sveže naribana lupinica 1 limone
- manjša pest nasekljanih listov peteršilja
- 50 g svežih krušnih drobtin
- 1 razžvrkljano jajce
- 400 g špagetov
- 500 g pripravljene paradižnikove omake za testenine
Priprava
Tunino odcedimo in malo olja prihranimo. Z vilicami v skledi razdrobimo tunino, dodamo pinjole, limonovo lupino, peteršilj, drobtine in jajce. Z rokami dobro premešamo in iz mešanice z mokrimi rokami oblikujemo 12 kroglic v velikosti oreha. V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej skuhamo špagete po navodilih z embalaže.
V veliki ponvi segrejemo malo prihranjenega oljčnega olja, na katerem 5 minut pečemo tunine kroglice. Vmes jih vsako minuto obrnemo, da se z vseh strani enakomerno spečejo. Pečene odlagamo na kuhinjsko brisačko, da popije odvečno maščobo. Nato segrejemo predhodno pripravljeno paradižnikovo omako in jo zmešamo s špageti ter tuninimi kroglicami. Postrežemo.
Nasvet
Iz sestavin za kroglice lahko naredimo tudi burgerje. Odcejeno tunino zmešamo z drobtinami, jajci, malo koruze, manjšo pestjo narezanega koriandra in vse skupaj začinimo z mešanico začimb za tortilje. Iz mešanice oblikujemo 4 pogačice, ki jih spečemo na olju in postrežemo z najljubšo prilogo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.