Sestavine

  • 1 rdeča čebula
  • 200 g pikantnih klobasic (npr. chorizo)
  • 200 g drobne kuhane rdeče pese (ne vložene v kis)
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 250 g kuhane puyske zelene leče
  • 1 žlica šerijevega (ali navadnega vinskega) kisa
  • sol in poper
  • 50 g rukole

Priprava

1.

Čebulo razpolovimo in narežemo na polmesece. Klobasice narežemo na manjše kose, rdečo peso narežemo na krhlje.

2.

Segrejemo veliko kozico, dodamo kanček olja in na njem pražimo čebulo in klobasice nekaj minut, da se rahlo obarvajo.

3.

Dodamo kuhano lečo, rdečo peso, kis, preostalo olje, sol in poper ter 1 žlico vode. Kozico pokrijemo in segrevamo 1 minuto, da se vse skupaj pogreje. Jed naložimo na servirni krožnik, primešamo rukolo in postrežemo.

6