Sestavine

  • 1 strok česna
  • 125 g puyske zelene leče
  • 100 g tankih špargljev
  • 3 mlade čebulice
  • 25 g suhih brusnic
  • 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
  • 2 žlički jabolčnega kisa
  • 150 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g sira feta

Priprava

1.

Česen drobno naribamo v skledo. Lečo kuhamo 25 minut, šparglje pa v parilniku 5 minut, da se komaj zmehčajo.

2.

Tanko narezano čebulico, brusnice, olje in kis dodamo v skledo s česnom in dobro zmešamo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo in zmešamo s prelivom v skledi. Primešamo še razpolovljene paradižničke. Razdelimo na 2 krožnika, obložimo s šparglji in potresemo s feto. Pokapamo z malo olja in ponudimo.

Nasvet

Ta solata je odlična tudi za malico v službi ali za na pot – preprosto jo naložimo v posodo s pokrovom in odnesemo s seboj.

2